Tijdens mijn laatste bezoek aan een Acer persevenement kon ik al even spelen met de Swift 7. Als gebruiker van een 13-inch MacBook Air trok deze ultradunne laptop direct mijn aandacht. Een paar weken geleden vroeg Anniek van Acer of ik de Swift 7 zelf een tijdje wilde testen. Uiteraard heb ik hier geen nee tegen gezegd en kan ik je nu mijn ervaring met deze prachtige laptop zelf vertellen.

Het is net een MacBook Air, en dat is een compliment

Als ik de Swift 7 ergens mee zou vergelijken dan is het echt met een Apple MacBook Air. Dit is best een compliment voor een merk, want Apple staat bekend om zijn prachtige materialen en afwerking. Acer heeft hier met de Swift 7 zeker niet de plank misgeslagen. Nee, als je het mij vraagt is dit de MacBook Air voor een Microsoft gebruiker. Een van de eerste dingen die mij dan ook opvalt aan de Swift is het feit dat hij enorm dun is, een prachtige aluminium like finish heeft en enkel is uitgevoerd met USB type-C aansluitingen.

Ultradun is ook echt dun!

Je kunt je laptop ultradun noemen, maar dan verwacht je als koper ook wel iets bijzonders. Dit is ze bij Acer zeker gelukt. Het geheel is nog geen centimeter dik, 9,98mm om precies te zijn. Dan kun je wel zeggen dat je missie om de dunste laptop ter wereld te maken op dat moment gelukt is. Hij weegt overigens maar 1,12kg en dit merk je erg goed als je hem dagelijks gebruikt. Tijdens de periode dat ik de Swift 7 te leen had van Acer liet ik mijn zakelijk Dell laptop thuis. In het begin moest ik enorm wennen dat ik niet zo hard aan mijn tas hoefde te trekken. Er zat immers een paar kilogram minder gewicht in. Dit merk je enorm goed en dat terwijl hij maar 0,7-inch kleiner was dan mijn normale laptop. Zelfs ten opzichte van mijn MacBook Air is bij nog iets lichter.

De kleuren knallen en het beeld is lekker scherp

Acer heeft gekozen voor een schermdiagonaal van 13,3-inch. Een prima keuze vind ik, want 11-inch is vaak net te klein en 15 inch weer te groot. Dit is prima zo en eigenlijk helemaal niet lastig om de hele dag op te werken. Het hangt er wel vanaf wat je aan werkt doet op je laptop want voor grote Excel documenten greep ik wel even graag terug op een groter scherm. Om krassen tegen te gaan en beter valbestendig te zijn is het Full HD-scherm met IPS-technologie beschermd door Corning Gorilla Glass.

Het IPS-beeldscherm is erg mooi qua weergave. De kleuren knallen goed en het beeld is lekker scherp. Ook met wat feller licht op de scherm is de helderheid nog goed en heb je geen last van een onleesbaar beeldscherm. Acer heeft hiervoor nog een stukje eigen software voor ontwikkeld dat ervoor zorgt dat gamma en verzadiging in realtime kunnen worden aangepast. Het leuke is dat je hier direct al op getrakteerd wordt bij het opstarten van Windows 10. Je krijgt namelijk van die schitterende foto’s te zien en daar komt de Acer Color Intelligence software dus goed van pas. Wel is het scherm erg reflecterend. Je moet hier wel een beetje tegen kunnen anders is de Swift 7 niets voor jou.

Genoeg snelle hardware onder de kap

Ondanks het feit dat de Swift nog geen centimeter dik is, heeft Acer er nog voldoende hardware in kunnen stoppen om vlekkeloos te kunnen werken. Zo krijg je in het model uit deze review een 7e generatie Intel Core i5 processor, 8GB RAM-geheugen, een 256GB SSD en 802.11ac Wifi. Daarnaast ontbreekt ook Bluetooth 4.0 en Dolby Audio niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *