Lenovo Yoga Book, een handige 2-in- tablet die je kunt krijgen met Android of Windows 10. Het design is verbluffend mooi en in tegenstelling tot vele andere merken krijg je echt een compleet product met alle accessoires.

Helemaal open is hij slechts 4mm dun

Inmiddels zijn we beland bij de derde generatie van de Yoga Book. De eerste twee versies had ik persoonlijk niet zoveel mee en konden mij niet bekoren. Dit model is echt heel wat anders. Op het moment dat je de doos opent en de tablet eruit haalt dan zie je hoeveel aandacht er in het design is gaan zitten. Het geheel is zo mooi dun en compact, en het scharnier is een stukje kunst. Hij doet de naam “Book” echt eer aan. Als je hem op tafel hebt liggen in gesloten stand dan is het echt net een dun boek. Open je hem zoals je bij een boek doet dan heb je aan de linkerkant je beeldscherm en kun je aan de rechterkant gewoon schrijven. Ligt hij helemaal open, dan is hij slechts 4 mm dun!

Halo toetsenbord en Real Pen

Hij is wat makkelijker multi inzetbaar dan een tablet door het vaste toetsenbord. Lenovo noemt dit het Halo toetsenbord. Het is eigenlijk een volledig glad oppervlak waar de toetsen door middel van ledverlichting wordt getoond. Om je een klein beetje het gevoel te geven dat je iets indrukt wordt er gebruik gemaakt van haptische feedback. Een soort lichte trilling bij het “indrukken”. Dit heb ik overigens direct uitgeschakeld omdat ik het erg vervelend vond. Je hoeft het dus niet te gebruiken als is het wel even zoeken waar je het in Windows kan uitschakelen. Nee, je kunt het dus niet vinden bij de normale toetsenbordinstellingen in Windows 10, maar er is een apart Halo toetsenbord menu waar je het geluidje en de haptische feedback kan uitschakelen. Het Halo toetsenbord hoef je niet per se te gebruiken. Misschien ben je meer van de tablets modus en maak je liever gebruik van het onscreen toetsenbord. Het maakt in principe niet uit, het is gewoon nog steeds mogelijk. Je kunt het toetsenbord ook omklappen zodat je alleen een tablet hebt.

Helemaal handig is de Real Pen. Deze pen hoef je niet op te laden en bevat geen batterij, je kunt er gewoon direct mee aan de slag. Je drukt op het pen-icoontje op de Yoga Book en het Halo toetsenbord schakelt zichzelf uit. Nu kun je simpelweg met de pen op het paneel schrijven, of lekker old school op een stuk papier. Door middel van de speciale vullingen kun je zelfs nog echt op het papier schrijven ook. Dit sluit erg goed aan bij mensen die toch zelf willen schrijven (bijvoorbeeld tijdens een meeting of op school), maar het hierna toch wel digitaal beschikbaar willen hebben.

Intel onder de motorkap

Onder de motorkap van de Yoga Book vinden we een Intel Atom x5-Z8550 Processor met een kloksnelheid van 2.40GHz, aangevuld met 4GB RAM. Qua interne opslag moet je een beetje zuinig zijn op de ruimte want je krijgt maar 64GB interne opslag. Anno nu geen probleem natuurlijk want je pakt gewoon lekker wat gratis opslag in de cloud met bijvoorbeeld OneDrive of Google Drive. Je kunt er ook nog een microSD-kaart in plaatsen voor het overzetten van je foto’s of als extra opslagruimte. Verder is hij voorzien van Wi-Fi(ac) en Bluetooth 4.0.

Het scherm is een IPS-touchscreen van 10,1 inch en dit is een prima maatje voor de Yoga Book. Niet te klein en zeker niet te groot.  Wel is het scherm enorm reflecterend. Dit is iets om rekening mee te houden, want als je veel buiten werkt dan is hij soms wat lastig af te lezen. Uiteraard is hij ook voorzien van een camera aan de voorkant (8 megapixel) en een aan de achterkant (2 megapixel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *