Het begint langzaam aan weer vakantietijd te worden. Zelf ben ik hier ook “slachtoffer” van geworden en belande uiteindelijk in een veel te fijn hotel, met te lekker eten en drinken. Je kent het wel, zo’n heerlijke vakantie Wanneer ik op reis ga is één van de dingen die altijd meegaat mij trouwe iPad 2. Of het nu is voor het lezen van e-mail of het kijken van een filmpje, mijn iPad does it all. Er is echter iets dat ik gewoon niet kan op een tablet. Op een normale manier een groot stuk tekst typen, bijvoorbeeld een blogpost. Om toch de vakantie een beetje door te kunnen komen nam ik dit jaar voor het eerst een los toetsenbord mee. De keuze viel op de Logitech Keys-To-Go, een mooi compact en lichtgewicht toetsenbord.

Logitech heeft de Keys-To-Go speciaal gemaakt voor Apple devices. Dit zie je terug aan de speciale toetsen die specifiek voor Apple worden gebruikt. Er zijn verschillende kleuren van de Keys-To-Go leverbaar. Je kunt hiermee zonder problemen het toetsenbord afstemmen op de kleur van je iPad cover, of misschien wel je outfit of huisstijl. Dit gekleurde materiaal noemt Logitech “FabricSkin” en dit is niet zonder reden. Het voelt echt als een soort van stoffen huid om het geheel. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het onderliggende mechanische toetsenbord goed wordt beschermt. Je kunt er ook zonder problemen vloeistof over morsen en er komt geen vuil en stof tussen de toetsen. Ideaal voor onderweg dus.

Het lichtgewicht toetsenbord is niet voorzien van onhandige kabels, maar werkt draadloos samen met je Apple iPad, iPhone of Apple TV. Dit gaat op basis van een Bluetooth-verbinding naar je apparaat. Ook voor de stroomvoorziening heb je verder niets nodig, want de Keys-To-Go is uitgerust met een ingebouwde oplaadbare accu. Door middel van een micro-USB aansluiting aan de zijkant kun je hem opladen. Als we Logitech mogen geloven gaat een volledig opgeladen accu zo’n 3 maanden mee. Het volledig opladen van het toetsenbord duurt ongeveer 2,5 uur.

Als je de standaard versie van het toetsenbord neemt, dan krijg je een volwaardig QWERTY-toetsenbord inclusief pijltjestoetsen en handige snelkeuzetoetsen. Dit laatste is bijzonder handig, omdat functies zoals het wisselen tussen vensters, het minimaliseren van een venster of het bedienen van je muziek/video-speler eenvoudig vanaf het toetsenbord kan worden gedaan.

Wat zit er in de doos?

  • Logitech Keys-To-Go toetsenbord.
  • Micro-USB kabel.
  • Beknopte handleiding.

Wat vinden we van de Logitech Keys-To-Go?

Eigenlijk best veel, voor een dergelijk eenvoudig product. Allereerst het formaat en het gewicht. De Keys-To-Go is mooi compact, lekker dun en erg licht. Dit maakt hem zeer geschikt voor in je tas of handbagage in het vliegtuig. Ook het feit dat het geheel draadloos werkt is erg handig. De toetsen zijn prettig om mee te werken, maar je moet wel goed letten dat je niet teveel aan de rand van de toets gaat zitten met je vinger. Het materiaal voel je dan wel, maar de aanslag is er net niet. Niets bijzonders verder, maar ik merkte in het begin al snel dat ik soms wat letters miste. Wanneer je dus wat voller op de toetsen drukt is er niets aan de hand. Ik verwacht ook wel dat de ‘ninja-style pinky press’ van mij dit op ieder dergelijk plat toetsenbord wel heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *