De Apple MacBook is eigenlijk altijd al een bijzonder apparaat geweest in zijn marktsegment. De eerste laptop met firewire, de eerste met extreem dunne behuizingen en zelf op het gebied van accuduur wist de MacBook menig concurrent het veld uit te sturen. Ook het laatste nieuwe model kreeg iets dat zo goed als geen ander merk had, de USB-C connector. Helaas, het werd er maar één.

De MacBook is geniaal en een genot om op te werken. Maar wanneer je een USB-stick aansluit en daarnaast ook graag je flitsende nieuwe iPhone 6 wilt opladen, dan heb je dikke pech. Inderdaad, je hebt maar 1 USB-C poort en dat is anno nu toch best weinig. Er zijn verschillende fabrikanten die een oplossing hebben verzonnen voor het probleem, maar doen vaak het design van de MacBook weinig eer aan. Behalve bij Satechi, het bedrijf achter de passend vormgegeven Type-C Hub adapter.

De techniek is eigenlijk niet heel bijzonder. Aan de ene kant van het apparaat zit een USB-C connector die in je MacBook gaat, en aan de andere kant krijg je daar een drietal traditionele USB 3.0 poorten voor terug en een kaartlezer met twee sloten. Het meest bijzondere aan de Type-C Hub adapter is het design. Het materiaal lijkt namelijk exact op dat van de MacBook zelf en ook de kleuren komen overeen. Je kunt hem krijgen in het mat goud, zilver en space grey.

De Satechi Type-C Hub adapter is gewoon geniaal en precies wat je wilt voor je mooie MacBook. Helemaal handig had het geweest als er ook een USB-C passthrough poort aanwezig had geweest, zodat je gewoon je MacBook kon blijven  opladen. Helaas is dit niet het geval. Toch blijft dit kleine handige apparaatje iets dat je als MacBook bezitter gewoon moet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *