De Toshiba Encore 2 is een handige 10-inch tablet voorzien van Windows 8.1. Dit maakt deze tablet erg veelzijdig in gebruik, want naast beschikbare apps in de Microsoft Store kun je ook je favoriete applicaties installeren. Je zit dus niet vast aan wat de Store je kan bieden. Daarnaast is hij voorzien van dunne randen en beloofd Toshiba een accuduur van 11 uur. Zou dit wat zijn? We namen de proef op de som en gingen aan de slag met het reviewmodel.

Tablets, je weet gewoon niet meer wat je moet kiezen. Ga je voor iOS, Android of Windows 8.1, krijg je wel of geen toetsenbord, en hoe zit het met die accuduur. Nee, een tablet kopen vandaag de dag is zo eenvoudig niet meer. Als we kijken naar de Windows 8.1 tablets, dan zijn er voldoende merken en modellen verkrijgbaar. Ook zijn veel modellen voorzien van dezelfde Intel Atom processor als in de Encore 2, namelijk de Z3735F. Toshiba vult hem aan met 2GB intern RAM-geheugen en 32GB opslagruimte voor je bestanden.

De slanke behuizing is niet zwart of wit maar heeft een satijn gouden kleur. Dit zie je niet veel en geeft de Encore 2 een wat meer premium-look. Of je het mooi vindt is natuurlijk helemaal aan jou, maar het is weer eens wat anders. Overigens kun je niet kiezen uit een kleur, want hij is er alleen in deze uitvoering. Het IPS-beeldscherm heeft een dwarsdoorsnede van 10-inch.

Je krijgt veel verschillende aansluitmogelijkheden met de Encore 2. Je kunt hem aansluiten op een extern beeldscherm met de mini-HDMI-aansluiting, of op externe opslagmedia door middel van het microSD-slot of de microUSB-aansluiting. Erg handig als je liever op je werk de beschikking hebt over een groter scherm, of de ingebouwde opslagruimte onvoldoende vindt. Aan de voorzijde bevindt zich een 1,2 megapixel camera voor bijvoorbeeld videobellen, en aan de achterzijde een 5 megapixel variant.

Ons reviewmodel was ook voorzien van een handig draadloos toetsenbord. Dit accessoires maakt het mogelijk om via Bluetooth verbinding te maken met de Encore 2 en zo de functie van het onscreen toetsenbord over te nemen. Dit is vooral erg prettig als je veel moet typen zoals een brief of verslag. Het toetsenbord is net als de tablet op te laden met de meegeleverde oplader. Aan het toetsenbord zit ook een opbergmap vast waarin het toetsenbord is bevestigd. Je kunt hier de Encore tablet inzetten en door middel van een magnetische flap een eigen tablet standaard maken.

Wat zit er in de doos?

  • Toshiba Encore 2 10-inch tablet.
  • Micro-USB kabel.
  • Oplader (220V) met USB-aansluiting
  • Beknopte handleiding en garantie informatie.
  • Office 365 productsleutel voor 1 jaar .

Wat vinden we van de Toshiba Encore 2?

Toshiba zet me de Encore 2 een mooie tablet op de markt. Wat dunnere randen, een satijn gouden finish en een helder en scherp 10-inch IPS-scherm dat het ook goed doet onder een hoek. So far so good. Wanneer je de tablet voor het eerst uit de doos haalt en aanzet dan krijg je direct de installatiewizard van Windows 8.1 en kun je met een paar simpele stappen aan de slag. Voor iedereen goed te doen eigenlijk. Je kunt natuurlijk allerlei geavanceerde instellingen naar eigen wens aanpassen, maar het hoeft niet. Dit maakt hem dan ook direct eenvoudig in gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *