De Raspberry Pi is simpelweg een geweldige ontwikkeling. Een kleine computer voor een bedrag waar je om kan lachen. Ondanks zijn formaat kun je de Pi ook prima voor grote doeleinden gebruiken en is ’the sky the limit’. Als je zelf al een Pi hebt, of je wilt een Raspberry Pi kopen, hebben we 5 gave projecten voor je geselecteerd waarbij je de Pi kunt inzetten. Natuurlijk zijn er nog veel meer toepassingen te bedenken, het is maar net wat je leuk vindt.

1. Een digitaal fotolijstje

Tja, heel stiekem blijft dit toch altijd wel een ontzettend leuke toepassing van de Pi. Dit project maakt gebruik van een LCD-paneel waar je vervolgens je eigen fotolijst omheen kunt maken. Hiermee creëer je een unieke fotolijst met de functies die jij wilt. Vooral het gebruik van XBMC kan hierbij erg handig zijn.

2. RPi cloud server

Een wat serieuzere toepassing voor je Pi kan deze RPi cloud server zijn. Gebruik je Pi om je eigen prive cloudopslagdienst te maken die ondersteuning biedt voor services als CalDAV, CardDAV en WebDAV. Met deze services kun je moeiteloos je eigen bestanden, agenda, contacten en foto’s synchroniseren naar je eigen cloud. Een leuke en handige toepassing die niet meer nodig heeft dan een Pi en een beetje opslagruimte voor je bestanden (externe harddisk/USB-stick).

3. Wi-Fi Touchscreen camera

Ja, je leest het goed. Je kunt dus prima je eigen digitale camera maken met behulp van een Pi. Met behulp van een aantal componenten van Adafruit maak je een digitale camera voorzien van Wi-Fi verbinding en touchscreen. De foto’s die je maakt worden direct geüpload naar je Dropbox account of opgeslagen op de geheugenkaart. Hoe gaaf is dat?

4. Wi-Fi hotspot met Ad-blocker

Maak van je Raspberry Pi een Wi-Fi hotspot die automatisch reclame blokkeert voor alle aan gesloten apparaten. Het enige dat je nodig hebt is een Pi en een Wi-Fi-adapter met USB-aansluiting. Het internetverkeer wordt vanaf het draadloze netwerk gerouteerd over het bedrade netwerk. Handig voor als je regelmatig gebruik maakt van openbare hotspots.

5. Retro ArcadePi

Voor de echte diehard retro gamers die naast creatief zijn met een Pi ook nog eens lekker ouderwets willen gamen biedt deze ArcadePi de uitkomst. Speel je favoriete games door middel van een Genesis of NES emulator en geniet opnieuw! Met wat componenten, een Pi en een beetje handigheid maak je zelf je eigen arcade kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *