De tijd dat een case voor je pc niets anders dan functioneel was is al lang voorbij. We hebben afscheid genomen van beige als basiskleur en de eenvoudige bak met een sleuf voor je cd-roms of floppy’s. Gelukkig mogen de laatste jaren de cases gezien worden en hoeven ze niet meer weggestopt te worden onder je bureau. In dit blog heb ik 5 toffe cases voor je bij elkaar gezocht die  je zeker moet overwegen bij de bouw van je nieuwe pc. Overbouwen mag natuurlijk ook gewoon.

1. Phanteks Enthoo Evolv

Dit is met recht mijn favoriet op dit moment. De kast is gemaakt van 3mm dik aluminium en is voorzien van volledig glazen zijpanelen. Voor een opgeruimde binnenkant kun je de voeding verbergen achter een paneel zodat ook de meeste kabels onzichtbaar doorgevoerd kunnen worden. Voor het vastzetten van de kabels heeft Phantek alvast haar zogenaamde Hoop-N-Loop kabelbinders voor je geplaatst.

Standaard krijg je bij de Enthoo Evolv 2 x 140mm fans aan de voorkant en 1 x 140mm fan aan de achterkant. De case is op drie plaatsen voorbereid op de montage van radiatoren voor waterkoeling. Anno nu is dit echt wel een must gezien de populariteit van waterkoeling. Op de plaatsen waar je fans kunt plaatsen heeft Phanteks grote stoffilters geplaatst om de levensduur van je fans te vergroten.

Je krijgt ook in deze case ook RGB led-verlichting. Hier wordt je pc niet sneller van, maar is gewoon vet! De verlichting biedt 10 kleuren en verschillende lichteffecten. Ook is hij geschikt om samen te werken met MSI Mystic Sync. Je kunt een tweetal SSD’s monteren en er is ruimte voor 7 uitbreidingssloten, 3 x dedicated bays voor harddrives en uitbreidingsmogelijkheden voor nog eens 5 stuks. Met een maximale ondersteunde lengte voor videokaarten van 42cm hoef je niet bang te zijn dat je ruimte te kort komt.

De prijs van deze case ligt op €175. Dat is een pittige prijs maar je hebt er een schitterende case voor die niet misstaat op je bureau.

2. be quiet! Dark Base Pro 900

Op dit moment heb ik een tweetal be quiet! cases in huis staan. Mijn VMware ESXi server draait in een Silent Base 800 en mijn werkstation zit in de schitterende Dark Base Pro 900. Als je opzoek bent naar een case die je op je bureau kunt zetten dan zou ik de Dark Base Pro zeker niet aanraden. Het ding is huge! Plaats je hem onder je bureau dan is er niets aan de hand. De kast is vanbinnen volledig modulair opgebouwd en je kunt hem ook tegenovergesteld gebruiken. De moederbord tray kan dus links of rechts zitten en je voeding boven of onder. Heb je iets meer ruimte nodig voor een grote radiator? Geen probleem! Je kunt de moederbord tray gewoon een paar centimeter laten zakken.

Een van de panelen is net als bij de Phanteks case hierboven volledig van glas. Het binnenwerk van je case komt hiermee goed voor de dag en met de meegeleverde led-strips kun je er ook nog een beetje sfeer in toveren. Je krijgt er ook een speciale controller bij voor de verlichting en je casefans.

In deze case hoef je niet bang te zijn dat je ruimtegebrek hebt of een videokaart niet zou passen. Hij is zo ruim dat het eigenlijk altijd past en de harddrive bays kun je er ook nog allemaal uithalen voor extra ruimte. Er worden standaard 3 x 140mm Silent Wings fans meegeleverd. De hele case weegt bijna 15 kilogram en is zelfs voorzien van een Qi-lader aan de bovenkant. Ook het monteren van twee SSD’s kan zonder moeite in de speciale brackets.

3. NZXT Manta

De NZXT Manta heeft net een iets andere vorm dan we gewend zijn van de meeste cases. Hij is niet helemaal rechthoekig maar heeft een mooie gebogen vorm. Tijdens de fabricage worden gebogen panel gebruikt en dit geeft de case zijn mooie gestroomlijnde vorm. Je moet ervan houden maar persoonlijk vind ik het wel heel gaaf. Een soort Stormtrooper voor je hardware.

De gebogen panelen dienen niet alleen voor de looks. Doordat er meer ruimte is de uiteindelijke vorm is het eenvoudiger om kabel-management te doen. Dit geeft een mooiere look aan de binnenkant en een betere luchtstroom. En dat wil je natuurlijk wel hebben want door het venster in het zijpaneel heb je een goed zicht op je zuurverdiende hardware. Ook bij deze case is er een apart compartiment voor de voeding en de bijbehorende kabelmeuk.

4. Cooler Master Mastercase Pro 6

Is dat niet de naam van een Cooler Master toetsenbord? Nope! Tenminste, het scheelt niet veel. Deze redelijk nieuwe case van Cooler Master staat bij mij op het lijstje met wannahaves. Zijn strakke vormen en mogelijkheid tot verruimen heeft wat weg van een Transformer. Slim bedacht is het zeker, een case die je wat meer ruimte kunt geven als dat nodig is. Het voor- en achterpaneel en de top kun je iets van de rest verzetten waardoor je makkelijker een grote radiator plaats of zorgt voor betere luchtstroom. En heb je dit niet nodig, dan klik je hem gewoon dicht.

5. Corsair Crystal 570X RGB

De naam Crystal heeft deze case niet voor niets. Door zijn vier glazen panelen is de kast van alle kanten te bewonderen en komt je creativiteit echt tot zijn recht. Je moet natuurlijk wel zorgen voor goed kabelmanagement! Zelfs de voorkant is van glas. Je krijgt standaard een drietal SP120 RGB-fans voor de voorzijde meegeleverd. Dit geeft achter het glazen paneel een ontzettend gave look. Ze zijn aangesloten op een led-controller waarmee je zelf de kleuren kunt kiezen via de knoppen op de bovenkant.

De 570X biedt ruimte voor maar liefst 6 fans. Daarnaast is hij ook geschikt voor het monteren van 360mm, 280mm en 120mm radiatoren. Vooral het feit dat hij de 360mm radiator kwijt kan is wel bijzonder. Veel cases hebben 280mm als maximum. Het is ook mogelijk om de fans buiten de case te plaatsen door middel van de speciale uitneembare trays. Alle plaatsen waar je fans kunt monteren zijn voorzien van stoffilters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *