Tijdens Computex verschenen er al diverse foto’s en teasers van de nieuwe AORUS producten, waaronder RGB DDR4 geheugen modules en een gaming muismat. Wie bang is dat hij lang moet wachten totdat de producten daadwerkelijk uitkomen heeft geluk. Beide producten zijn namelijk nu officieel gereleased.

Gigabyte brengt onder de AORUS vlag een set met DDR4 modules op de markt. Het gaat hier tot dusver toe dan ook echt om maar een set van 16GB bestaande uit twee modules van 8GB DDR4 3200 MHz met 16-18-18-36 (XMP 3200 MHz). Wanneer je gepland had om 32 GB DDR4 in je nieuwe pc te stoppen moet je twee sets bestellen en zijn er geen grotere verpakkingen. Probleem? Niet echt als je het mij vraagt. Maar stel dat je maar 16GB nodig hebt, maar voor toffe RGB in je case het liefste vier modules wilt hebben, dan komt Aorus met iets gaaf. Je krijgt namelijk twee dummy modules standaard meegeleverd die wel voorzien zijn van RGB. Zo heb je de verlichting alsof je vier sloten in gebruikt hebt, terwijl je effectief maar twee echte modules hebt.

Je kunt diverse programma’s voor de verlichting van de modules kiezen. Door de ondersteuning van RGB Fusion werken ze perfect samen met je Aorus moederbord door middel van de speciale Aorus software. Heb je een ander merk moederbord dan kun je gebruik maken van de RGB Fusion Link software om toch de verlichting centraal aan te sturen. De modules zijn aan beide kanten voorzien van een heatsink in de vorm van geborsteld aluminium.

Wie zijn machine wil voorzien van wat extra Aorus power moet nog even geduld hebben. De modules zijn onderweg, maar het duurt nog heel even voordat ze in de winkel te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *