Be quiet! komt deze week weer met iets moois op de proppen. Haar eerste processorkoeler op basis van waterkoeling. Onder de naam Silent Loop wordt deze kant en klare oplossing aangeboden en kun je hiermee je de koeling van je systeem naar the next level tillen. Oh, en niet geheel onbelangrijk is de Be quiet! Silent Loop ook nog eens muisstil.

Als je meer van je systeem vraagt, bijvoorbeeld door overclocking, dan moet je ook zorgen voor een optimale koeling. Dit kan natuurlijk prima met een normale processorkoeler, maar des te meer warmte je moet afvoeren, des te meer toeren de ventilatoren vaak moeten draaien. Op zich geen probleem alleen gaat dit vaak ook gepaard met meer geluid. En dat willen we dan vaak weer niet. De Silent Loop is eigelijk het beste van twee werelden. Betere koeling voor wie meer van zijn systeem vraagt en tegelijkertijd een lage geluidsproductie.

Zonder helemaal in detail te treden over de werking van pompen en radiatoren toch een stukje toelichting over hoe de Silent Loop werkt. Be quiet! heeft gekozen voor een zogenaamde reverse-flow koelcyclus waarmee de vloeistof van buitenaf over de coldplate naar binnen gepompt wordt. Vervolgens loopt het in de radiator door een tweede laag en hiermee wordt de warmte van je processor optimaal afgevoerd. Wat voor jou het belangrijkste hieraan is, is het feit dat de pomp op slechts 2200 toeren per minuut draait. Lees: hij is zeer stil en trillingsvrij. En dat is nu net wat we graag hebben. Het geheel bestaat uit een volledig uit koper opgetrokken radiator met zwarte coating. Sterker nog, ook het koelelement is van koper waardoor je geen kans hebt op elektrochemische corrosie.

Ergens moet natuurlijk wel een stuk extra koeling worden ingezet om het geheel af te koelen. Door middel van twee Pure Wings 2-fans wordt zo koeling toegepast op de radiator met een lage geluidsproductie. Het geheel past prima in smalle en compacte behuizingen, maar als je er echt voor gaat dan heb je natuurlijk ook een Be quiet! Silent Base of Dark Base Pro voor je systeem. Het set is voorzien van flexibele buizen met knikbescherming waardoor je niet bang hoeft te zijn dat ze scheuren. Laten we eerlijk zijn, dat wil je natuurlijk niet met een vloeistofoplossing boven je mainboard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *