Vorig jaar schreven wij een review voor de populaire All-In-One (AIO) waterkoeling van Cooler Master, de Master Liquid ML120L Naast deze enkele variant was er ook een dubbele in de vorm van de ML240L. Vandaag komt Cooler Master met een opvolger voor beide sets. Koelen doen ze nog steeds, maar het grote verschil zit vooral in de nieuwe pomp en de geadresseerde RGB LED. En laat ik nou dol zijn op RGB!

Onder de naam ML120R en ML240R word de nieuwe AIO waterkoeling op de markt gebracht. Het verschil tussen beide modellen is, net zoals de voorgangers, het formaat. De ML120R is voorzien van een enkele MF120R ARGB fans en de 240R heeft er twee en een groter oppervlak van de radiator.

Niet alleen de RGB fans zijn geadresseerd, maar ook de RGB led in de waterpomp. Waar het vorige model al een blauw verlichtte led had voor het tonen van het Cooler Master logo, heeft het nieuwe model hier een geadresseerde RGB led. Je kunt hiermee niet alleen de verlichting van de fans besturen via je moederbord, maar nu ook de kleur van het logo op de pomp en de verlichtte ring eromheen. En anno vandaag moet je dit als merk toch wel in je assortiment hebben.

De sets zijn gecertificeerd voor MSI, ASUS en ASRock hardware en door middel van de bijgeleverde controller apart aan te sturen. Mocht je een moederbord hebben zonder ARGB ondersteuning, dan beschikt de controller ook over een zogenaamde pass through mogelijkheid. Naar verwachting verschijnt er eind van het jaar ook additionele software van Cooler Master zelf, voor het aansturen van de verlichting door middel van je eigen lichtprogramma’s.

De nieuwe waterkoelingen hebben ook een upgrade van de pomp gekregen. Deze dubbele waterpomp neemt het water mee naar een ander compartiment en zorgt ervoor dat het afkoelt. Hiermee koelt hij naar eigen zeggen nog beter dan zijn voorgangers.

De prijs van de ML120R ligt op dit moment rond de €95 en de grotere ML240R kost met €120 net iets meer. Beide modellen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar en worden standaard geleverd met controller en ARGB-splitter kabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *