ASUS presenteerde tijdens de IFA een flinke krachtpatser op Wireless gebied, namelijk haar nieuwe RT-AC5300 WiFi router. Met een maximale doorvoersnelheid van 5334 Mbps zou het apparaat in theorie een gebied van 500 vierkante meter van internet kunnen voorzien.

De RT-AC5300 is niet de eerste router waarmee ASUS de markt doet verassen. Door middel van een triple-band 802.11ac oplossing is de router in staat om een enkele 2,4GHz band en een tweetal 5 GHz banden te combineren. Het resultaat van de triple-band setup is maar liefst een doorvoersnelheid van 5334 Mbps. Om te zorgen dat je verbonden apparaten zo optimaal mogelijk presteren maakt ASUS gebruik van haar Tri-Band Smart Connect functionaliteit. Deze techniek zorgt ervoor dat de juiste band gekozen wordt, op basis van het bereik en de drukte.

De behuizing van de AC5300 ziet er een beetje uit als een spin met 8 poten. Het is namelijk nogal een beestachtig apparaat om te zien. Het is net alsof je een eigen Transformer in huis hebt, die ook zorgt draagt voor je draadloze netwerkverbinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *