Bij Intel zitten ze niet stil. Gelukkig maar want hierdoor heeft de hardwaregigant haar vijfde generatie Intel Core vPro processoren gelanceerd. De nieuwe processorfamilie is ontwikkeld met het doel om onze werkplek in zijn geheel te kunnen gaan veranderen. Enkele nieuwe mogelijkheden volgens Intel zijn: innovatieve pc-designs, draadloze displays en draadloos docken.

Intel Pro Wireless Display (WiDi)

Het is klaar met onnodige kabels in presentatie- en conferentieruimtes. Door middel van deze nieuwe techniek maakt Intel het mogelijk om informatie te presenteren via een veilige draadloze verbinding. Je hoeft dus geen geen kabels meer aan te sluiten of ingewikkelde apparatuur in te stellen. De draadloze displayadapters kunnen op afstand beheerd en geüpdatet worden, iets wat het voor IT-beheer erg handig is.

Intel Wireless Docking

Waar we voorheen nog een aparte dock hadden staan voor ons mobiele devices gaat nu alles volledig draadloos. Door een beveiligde en goed te beheren draadloze Gigabit technologie, koppel je eenvoudig mobiele apparaten draadloos aan beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere USB-apparaten.

Beveiliging en beheer

Niet alle  vernieuwingen in de vijfde generatie Intel Core vPro processoren hebben te maken met draadloos werken. Intel heeft met het ontwikkelen van de processoren ook aandacht besteed aan mogelijkheden voor vereenvoudigd beheer en gegevensbeveiliging. Een mooi voorbeeld hiervan is de combinatie met de Intel Solid-State Drive Pro 2500 Series waarbij IT-afdelingen ingebouwde gegevensversleuteling kunnen toepassen. Intel Identity Protection maakt authenticatie eenvoudiger en zorgt ervoor dat de mensen op het juiste moment toegang hebben tot de juiste gegevens. Dit soort technieken zijn noodzakelijk omdat onze werkplekken steeds mobieler worden. Beheer op afstand van allerlei apparatuur via zowel draadloze als bekabelde netwerken is mogelijk met Intel Active Management Technology. Hiermee kunnen pc’s zelfs beheerd worden indien het besturingssysteem niet opstart of het apparaat is uitgeschakeld.

Beschikbaarheid

De nieuwe vijfde generatie Intel Core vPro processoren zijn per direct verkrijgbaar in nieuwe 2-in-1’s, Ultrabooks, ultradunne clamshells en mini-pc’s van twaalf vooraanstaande pc-fabrikanten. Naar verwachting zullen steeds meer fabrikanten de nieuwe processorfamilie gaan introduceren in hun nieuwe producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *