Intel heeft tijdens de Game Developer Conference in San Francisco nieuwe producten, mogelijkheden en softwarepartnerschappen aangekondigd, waar het bedrijf een nieuwe dimensie wil geven aan desktop computing. Nieuwe form factors, zoals mini PC’s en desktop All-in-Ones (AIO’s) zorgen voor sterkere interesse in de desktop en Intel komt met nieuwe mogelijkheden die voorzien in de behoeften van zowel consumenten als bedrijven. Intel heeft ook nieuwe producten op stapel staan die specifiek zijn gericht op de ‘PC enthusiast’: een belangrijke groep voorstanders van de desktop PC. Intel zag vooral in Q4 van 2013 een aanzienlijke toename in het desktopsegment, met een groei van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

“De desktop is een groot en belangrijk segment voor Intel”, zegt Lisa Graff, vice president en general manager van Intels Desktop Client Platform Group. “De ‘PC enthusiasts’ zijn het hart en ziel van de desktop en ze hebben ons om meer gevraagd. En dat gaan we ze geven: meer cores, betere overklokmogelijkheden en hogere snelheden.”

Intel gaf een preview van een speciale ‘unlocked’ 4e generatie Intel Core processor, met de codenaam ‘Devil’s Canyon’. Deze processor, , beschikt over een betere warmtegeleiding en andere materialen waarvan wordt verwacht dat ze aanzienlijke prestatieverbeteringen mogelijk zullen maken, evenals meer mogelijkheden voor overklokken. Voor wie op zoek is naar een desktopprocessor met de meeste cores en de hoogste geheugenbandbreedte, komt Intel in de tweede helft van dit jaar met een 8-core, 16-thread Intel Core processor Extreme Edition. Deze processor zal het nieuwe DDR4-geheugen ondersteunen en zeer hoge prestaties bieden voor gaming, video-editing, 3D-content en andere veeleisende toepassingen.

Intel is ook van plan om een Intel Pentium processor Anniversary Edition uit te brengen, ter gelegenheid van het feit dat het Pentium-merk ruim twintig jaar geleden werd gelanceerd. Deze speciale editie van de Pentium-processor is ‘unlocked’, waardoor deskundige gebruikers de snelheid van de processor en van het geheugen kunnen verhogen, onafhankelijk van de overige systeemcomponenten. Intel bevestigde tevens plannen om ‘unlocked’ versies uit te brengen van de toekomstige 5e generatie Intel Core processor met Iris Pro-graphics (codenaam: ‘Broadwell’).

Meer diversiteit op de desktop

De groei van de desktopmarkt wordt gestimuleerd door een aantal nieuwe form factors. Hieruit blijkt dat mensen op zoek zijn naar creatieve designs die gebruikmaken van het complete aanbod aan desktopprocessors en -mogelijkheden van Intel. Van miniatuur-PC’s op ongewone plekken zoals boten en kiosks, tot een complete reeks nieuwe, compacte Steambox gamingsystemen en draagbare AIO PC’s voor in de keuken. Voortbouwend op deze nieuwe designs heeft Intel samenwerkingsovereenkomsten gesloten met tal van softwareontwikkelaars, om aantrekkelijke multi-user/multi-touch (MU/MT) consumentenapplicaties te ontwikkelen, zoals bordspellen en educatieve titels, die zich bij uitstek lenen voor het formaat en de aanraakfunctionaliteit van AIO PC’s.

Intel demonstreerde tevens een referentie-ontwerp van een draagbare AIO PC, genaamd ‘Black Brook’. Dit is een zeer dun en lichtgewicht systeem, voorzien van innovatieve mogelijkheden waarmee overal in huis nieuwe gebruikersbelevingen mogelijk zijn. Black Brook is onder andere uitgerust met een Intel RealSense 3D-camera, vier microfoons, hoge kwaliteit audio en een full HD-scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *