Intel onthulde onlangs zijn eerste acht-core desktopprocessor, de Intel Core i7-5960X processor Extreme Edition. Dat is een hele mond vol en dat mag ook wel vinden we. Deze snelle processor, met de codenaam Haswell-E, is namelijk ontwikkeld voor gebruikers die flinke prestaties eisen van hun systeem. We hebben het hier dus niet over mensen die met regelmaat hun e-mail lezen of een documentje maken, maar over die-hard gamers, videobewerkers en meer van deze ‘zware’ gebruikers. Vooral deze laatste groep, de content creators profiteren heeft meest van de kracht van de Haswell-E.

De nieuwe Haswell-E processor heeft met zijn acht-core de beschikking over 16 thread en quad-channel DDR4-geheugen. Voor deze processoren heeft Intel de nieuwe X99-chipset ontwikkeld die zorgt dat de maximale prestaties kunnen worden gehaald. Veel van deze nieuwe platformen op basis van de X99-chipset zijn ook voorbereid op Thunderbolt 2. Dit maakt het mogelijk om gegevens uit te wisselen met snelheden van 20 Gbps.

Intel heeft ook laten weten dat er unlocked versies van de processoren beschikbaar zullen zijn, die het voor overclockers mogelijk moet maken om tot het uiterste te gaan. De nieuwe reeks processors volgen de populaire Ivy-bridge modellen op. Er zijn op dit moment drie modellen verkrijgbaar variërend van zes tot acht cores. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *