Tijdens mijn bezoek aan de CeBIT in Hannover moest ik natuurlijk even bij de stand van be quiet! kijken. Op Instagram zag ik een sneak peak van een nieuw model in de Silent Loop collectie en dit is natuurlijk reden genoeg om het met eigen ogen eens even te checken. 

Als ik de nieuwe Silent Loop na het eerste contact zou moeten omschrijven dan kies ik voor het Engels woord “HUGE!”. Want dat is hij zeker weten. De naam van de nieuwe uitvoering verklapt het eigenlijk al. Hij heet namelijk officieel de Silent Loop 360. En inderdaad, die 360 staat voor de afmeting van de radiator. Op dit enorme oppervlak van 360mm worden drie 120mm Pure Wings 2 ventilatoren geschroefd voor het koelen van de vloeistof in het systeem. De rest van de specificaties zijn hetzelfde als zijn kleinere broertjes: de Silent Loop 280, 240 en 120mm. Zo heeft hij ook een Reverse-flow-pomp en een 30-mm koperen radiator.

Door het grote oppervlak van de Silent Loop 360 heeft hij een maximale warmteafbouw van 450Watt TDP. De Silent Loop 280 heeft een TDP van 400W dus dit extra stukje oppervlak zorgt ervoor dat je TDP nog 50W hoger ligt. Dit komt de temperatuur van je processor weer ten goede en bied meer ruimte voor overclocking. Je moet wel goed kijken of hij in je kast past, want het is echt een flink monster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *