De laatste weken verschijnen er erg veel nieuwe moederborden op basis van een Z97 chipset. Soms is het lastig om nog onderscheid te maken tussen de verschillende merken en uitvoeringen en moet je er bijna een studie van maken als je er één wilt kopen. MSI komt ook met weer een nieuw Z97 moederbord, maar deze keer is er wat bijzonders toegevoegd. De Z97A GAMING 6 is namelijk het eerste moederbord te wereld dat voorzien is van USB 3.1 en Type-C connectiviteit.

Met USB-aansluitingen is het altijd klooien of je de stekker nu goed hebt, of dat hij toch ondersteboven zit. De Type-C connector heeft dit probleem niet en kun je een beetje vergelijken met de Lightning-aansluiting van Apple. Het maakt namelijk niet uit hoe je een kabel aansluit, het is altijd goed.

Naast de super handige Type-C connector is de Z97A GAMING 6 dus ook voorzien van het supersnelle USB3.1. Met een doorvoersnelheid van 10Gbps kun je nog sneller gegevens uitwisselen via een de Type-C aansluiting. MSI is het eerste merk ter wereld dat een moederbord op de markt heeft gezet voorzien van deze nieuwe standaard.

Uiteraard is het moederbord voorzien van vele andere eigenschappen, zoals Killer E2200 netwerkaansluiting, M.2 SSD ondersteuning, Audio Boost2 en ondersteuning voor 5e generatie Intel processoren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *