Of het nu Samsung of Apple is, Huawei of Sony. Bij iedere lancering van een nieuwe smartphone hopen we misschien wel het meest op een significant verbeterde accuduur. Helaas, onze smartphones blijven energievreters die de gemiddelde accu binnen 1 a 2 dagen wel helemaal leeg hebben. Maarrrr, er lijkt een oplossing voor dit probleem onderweg te zijn. Vanuit Texas om precies te zijn.

Onderzoekers aan de universiteit van Texas lijken een flinke doorbraak te hebben op het gebied van een verbeterde accu. Samen met de inmiddels 94-jarige John Goodenough hebben zij een nieuw type accu ontwikkeld die beschreven wordt als een “all-solid-state” cell. Deze beste man is overigens de ontwikkelaar van de Lithium-Ion accu, niet zomaar de eerste de beste oude man dus.

Helaas is het nog niet bekend wanneer de eerste nieuwe super accu’s ingezet gaan worden in consumentenproducten. De universiteit van Texas is overleg met producenten van accu’s voor de patenten van de nieuwe technologie. Wat mij betreft mag het er snel komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *