Niet alleen LaCie komt met een bijzondere externe harddrive op de proppen tijdens de CES in Vegas. Samsung toont vol trots haar nieuwe supersnelle externe opslag voor mensen die veel opslagruimte willen hebben, maar zeker geen concessies willen doen als het gaat om snelheid. De Portable SSD T1, zoals Samsung het model heeft gedoopt, is een Solid State Drive (SSD) met maar liefst 1TB opslagruimte die snelheden biedt van 450MB/s voor lees- en schrijfacties. Oja, dit alles zit ook nog eens in een mooi jasje.

De T1 wordt door Samsung voorzien van dezelfde SSD’s die je ook voor inbouw in je computer of laptop kunt krijgen. Dit zijn dus gewone normale SSD’s, maar wel met een flinke opslagcapaciteit. Wanneer je het apparaat aansluit via USB 3.0 dan kun je met flinke hoge snelheden bestanden lezen en schrijven naar de externe drive. We hebben het hier over snelheden van 450MB/s.

Wie ook veel waarde hecht aan beveiliging van zijn of haar data kan ook prima met de T1 uit de voeten. Je kunt de gegevens op de externe drive versleutelen en voorzien van een wachtwoord voor toegang. Ook hier heeft Samsung weer een handigheidje toegevoegd aan de externe drive, want je krijgt namelijk ook de beschikking over 256bit AES hardware-encryptie. Het versleutelen van bestanden wordt dus afgehandeld met veel minder verlies aan snelheid dan zonder de hardware-encryptie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *