Synology breidt vandaag zijn vlaggenschip XS-serie uit met de gloednieuwe 12-bay RackStation RS3614xs en RS3614RPxs. Deze modellen bieden grotere ondernemingen extreem snelle, uiterst schaalbare en betrouwbare opslag die voldoet aan alle eisen voor uptime en kostenefficiëntie. 

De Synology RS3614xs en RS3614RPxs staan garant voor hoge prestaties en praktische opslag tegen een kosteneffectief prijspunt,” aldus Michael Wang, product manager van Synology. “Synology wil meerwaarde bieden en betrouwbaarheid uitstralen. Daarom voorzien we de RS3614xs en RS3614RPxs van een 5-jarige garantieperiode.

De RS3614xs en RPxs hebben niet de minste hardware gekregen voor hun werkzaamheden. Beide modellen zijn voorzien van een snelle dual-core 3,4GHz processor en standaard 4GB ECC RAM. Het geheugen is desgewenst nog uit te breiden tot 32GB (4x 8GB) voor maximale prestaties.

Door de aanwezigheid van een tweetal PCI-Express-sloten kun je de machines uitrusten met maar liefst vier 10GbE-poorten. Als we de specificaties van Synology mogen geloven dan is de RS3614xs in staat om doorvoersnelheden van 3518MB/s en 282.660 IOPS te behalen. Dit is, vergeleken met zijn voorganger, een prestatiewinst van 74 procent. SATA III 6Gb/s wordt standaard ondersteund, evenals read/write-geoptimaliseerde SSD cache-ondersteuning.

Wanneer je de RS3614xs volledig afvult met de schijven is een maximale opslagcapaciteit van 72TB te behalen. Dit is echter niet het maximum wat je via deze NAS kunt aanbieden, want met behulp van maximaal twee RS1214 uitbreidingsunits kun je dit vergroten tot 216TB.

Als beschikbaarheid van groot belang is zit je ook met dit model NAS helemaal goed, want de RS3614RPxs en de uitbreidingsunit RS1214RP zijn voorzien van redundante voedingen. Door het slim inzetten van de netwerkpoorten met fail-over ondersteuning en Synology’s High Availability service kun je zelfs nog een stapje verder gaan.

In de hedendaagse markt, waarbij virtualisatie meer regel dan uitzondering is, wordt er veel belang gehecht aan de ondersteuning voor deze techniek bij de keuze voor een NAS apparaat. Synology biedt met de RS3614xs een volledige gecertificeerde oplossing voor Microsoft Windows Server 2012 met Hyper-V, VMware vSphere 5 VAAI en Citrix XenServer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *