Traditiegetrouw komt Synology ieder jaar met een nieuwe versie van haar 2-bay instap NAS. Ook dit jaar slaat het bedrijf het model niet over en lanceert de DS216j, een scherp geprijsde NAS die prima is voor je thuisnetwerk.

Synology altijd met nieuwe producten op de proppen en dit jaar is dat onder andere de DS216j. Erg veel is er niet veranderd ten opzichte van de DS215j, maar toch kiest Synology voor een nieuw model. Als consument kun je constant profiteren van de laatste nieuwe processoren en het steeds lager wordende energieverbruik. Dit model heeft tijdens gegevensoverdracht en uitgerust met twee harddisks slechts een verbruik van minder dan 15W.

Een van de nieuwe dingen die de DS216jbwel ondersteund is het kunnen regelen van de helderheid van de LEDs aan de voorzijde. Het is zelfs mogelijk om dit op basis van een schema te doen waarbij de helderheid bijvoorbeeld ’s nachts lager gezet kan worden. Verder is hij uitgerust met een Marvell Armada dual-core processor met een kloksnelheid van 1.0 Ghz, 512MB DDR3-ram, 2 x USB 3.0 en een maximale opslagcapaciteit van 16TB. Volgens Synology behaalt de DS216j leessnelheden van maximaal 112,75 MB/sec en schrijfsnelheden van maximaal 97,6 MB/sec.

De DS216j is qua formaat, energieverbruik en mogelijkheden en perfecte NAS voor een ieder die op zoek is naar een centrale plek in zijn of haar huis voor dataopslag. Met mogelijkheden als het maken van je privé cloud, het installeren van verschillende handige packages en het streamen van video’s is er ook voor de wat meer eisende gebruiker voldoende beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *