Goed nieuws uit storage land, want Western Digital (WD) komt met een viertal nieuwe NAS-apparaten op de markt. De NAS-modellen, die onderdeel zijn van de My Cloud serie, bieden tot 24 TB opslagruimte en richten zich op de veeleisende gebruiker.

De twee nieuwe modellen uit de My Cloud Expert-serie richten zich vooral op de toepassing van streaming media en het opslaan van grote hoeveelheden bestanden. Je kunt als creatieve professional en veeleisende gebruiker prima al je video-bestanden, foto’s en data kwijt op het apparaat en dit eenvoudig delen, backuppen of streamen. Binnen de Expert-serie lanceert WD de EX2100 (2-bay uitvoering) en de EX4100 (4-by uitvoering). Beide modellen zijn uitgerust met een Marvell ARMADA-processor en bieden maximaal 24TB opslagcapaciteit.

De andere twee nieuwe modellen vinden we in de My Cloud Business-serie. Deze modellen zijn gericht op MKB-bedrijven en bieden een oplossing voor het opslaan van bedrijfsgegevens en het maken van backups. De DL2100 biedt ruimte voor een tweetal harddrives en in de DL4100 kun je er vier kwijt. Ook hier is de maximale opslagcapaciteit 24 TB, maar vinden we wel een andere processor. De Business-serie is namelijk uitgerust met dual-core Intel Atom processoren en niet met de Marvell chips. De modellen zijn ook voorzien van diverse opties voor het garanderen van hoge beschikbaarheid, zoals meerdere ethernetaansluitingen en redundante voedingen.

De mogelijkheden voor het configureren van de verschillende RAID-optisch zijn afhankelijk van het gekozen model. Op de 2-bay modellen kun je gebruik maken van RAID0, RAID1 en JBOD. De 4-bay modellen voegen daar ook nog eens RAID5 en RAID6 aan toe. Ook de toepassing van een hotspare is bij deze modellen mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *