Western Digital is druk in de weer met de ontwikkeling van haar nieuwe 8TB harddisk, maar brengt eerst een aantal varianten met 6TB op de markt. Zowel de WD Red, WD Red Pro en de WD Green komen in deze nieuwe variant beschikbaar.

WD Red disks

De speciaal voor NAS-oplossingen ontwikkelde WD Red disken zijn verkrijgbaar in zowel 5TB als 6TB. Hiermee is het mogelijk om je NAS te voorzien van meer opslagruimte maar ook een nog betere performance. De nieuwe disken zijn voorzien van NASware 3.0 wat een verbetering is van de oorspronkelijke NASware technologie van Western Digital.

De disks zijn ook voorzien van 3D Active Balance Plus, de dubbellaagse balanscontrole technologie, die de algemene prestaties verbeterd. Ook en krijgen de klanten van een WD Red disk ook nog eens 24×7 premium support.

WD Red Pro

De Red serie is ook in Pro verkrijgbaar en richt zich op MKB en grotere ondernemingen. De Pro lijn NAS schijven ondersteunen 8 tot 16 exemplaren in een NAS. Het verbeterde ontwerp zorgt voor een hogere graad van betrouwbaarheid. Daarnaast biedt NASware 3.0 een verbeterde prestatie van de disken in een NAS. Met de introductie van de WD Red Pro schijven biedt Western Digital niet alleen een programma voor de thuisgebruiker maar ook voor de zakelijke markt.

WD Green

De groene lijn van Western Digital harddisks is ook meegenomen in deze nieuw release. Er is zowel een 5TB variant als een 6TB beschikbaar van deze stillere energiezuinigere modellen. De WD Green disks richten zich puur op de consumentenmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *