Zo ergens ronde de 256GB was wel het maximale dat je kon kopen, wanneer je op zoek was naar een microSD-kaart. Dit kleine handige opslagmedium is in veel smartphones, tablets of camera’s te vinden. Constant verbeterd de kwaliteit van onze foto’s, video’s en muziek en dit zorgt ervoor dat de vraag naar grotere microSD-kaarten toeneemt. Wat zeg nu zelf, dit soort opslag mag voor ons toch geen bottleneck meer zijn?

Moeten kiezen of je een foto wel of niet maakt omwille van opslagcapaciteit is voor mij geen optie. Ik wil mijn content kunnen creeeren waar en wanneer ik dat wil. Toch merk je dat bij bijvoorbeeld 4K-opnamen je steeds meer opslagruimte verbruikt op je device. Western Digital heeft tijdens de IFA haar nieuwste microSD-kaart gelanceerd. Dit kleine kaartje is misschien niet verandert qua formaat, maar zeker wel als het gaat om maximale opslagruimte. Je kunt er maar liefst 400GB op kwijt! Jep, je leest het goed, we maken een sprong van 256GB naar 400GB.

Om je een idee te geven hoeveel je kwijt kunt op 400GB: dat is goed voor 40 uur Full HD-video op te slaan. Hij kan dit met maximaal 100MB/s en dit is ongeveer zo’n 1200 foto’s per minuut. Zo, dan heb je in ieder geval een idee waar we het over hebben. De microSD-kaart voldoet ook aan de A1 App Performance Class-specificatie. Dit wil in de volksmond zeggen dat hij voorzien is van een technologie die ervoor zorgt dat apps op de microSD-kaart sneller kunnen worden geladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *