Een externe Thunderbolt harddisk is niets nieuws onder de zon. Toch is het Western Digital weer geluk om te innoveren en een verbeterd product op de markt te zetten. De nieuwe My Passport Pro is namelijk het eerste dual-drive Thunderbolt apparaat dat geen externe voeding nodig heeft.

Het is met 233MB/s misschien niet de snelste die je kunt krijgen, maar hij vereist geen externe voeding. Dit maakt de My Passport Pro uitermate geschikt voor mensen die veel onderweg zijn en toch de behoefte hebben aan veel opslagruimte met een hoge snelheid. De voeding van het apparaat is volledig afkomstig van de Intel Thunderbolt aansluiting.

Op dit moment zijn er twee verschillende modellen verkrijgbaar. Er is een uitvoering met een totale opslag van 2TB en één met 4TB. De My Passport Pro is een dual-drive apparaat wat concreet inhoud dat er twee Western Digital harddisks aanwezig zijn. Kies je voor de 4TB variant, dan krijg je eigenlijk 2 x 2TB in een hoge snelheidsoptie (RAID0). Heb je liever de maximale gegevensveiligheid, dan kun je ook kiezen voor een RAID1 configuratie. De totale hoeveelheid opslagcapaciteit moet je dan echter wel halveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *