Western Digital (WD) lanceerde vorige maand een viertal nieuwe NAS-apparaten. Twee nieuwe modellen in de My Cloud Expert serie en twee nieuwe modellen in de My Cloud Business serie en van deze laatste serie hebben wij de DL2100 aan een review onderworpen.

De DL2100 uit de WD My Cloud Business serie is een 2-bay NAS voorzien van een aantal handige functies voor zakelijk gebruik. Denk hierbij maar aan redundante netwerkaansluitingen en stroomvoorziening. Het geheel is ondergebracht in een stevig metalen behuizing, iets dat je niet veel tegenkomt. Dit zorgt voor een solide behuizing en geeft je direct het gevoel dat je een betrouwbaar product in handen hebt. Dit past erg goed bij de zakelijke doelgroep voor de NAS.

De DL2100 is uitgerust met een krachtige dual-core Intel Atom C2350 processor met een kloksnelheid van 1,7GHz. Standaard is het systeem voorzien van 1GB aan RAM-geheugen, maar voor de veeleisende gebruiker is dit uitbreidbaar naar 5 GB. Je zit met de Business serie van WD dus niet vast aan het standaard aanwezige RAM.

Je kunt maximaal twee harddisks plaatsen in de DL2100. Het model ondersteunt op dit moment nog maximaal 6TB opslagruimte per harddisk en afhankelijk van de gekozen RAID-oplossing kun je dus maximaal 12TB ruimte benutten. De DL2100 is verkrijgbaar zonder harddrives, met 4TB, 8TB en 12TB opslagruimte.

Aan de voorzijde van de DL2100 is een USB3.0-poort aanwezig en een knop voor het direct kopiëren van gegevens naar de harddrives. Wanneer je een USB-stick plaatst kun je de gegevens direct overzetten met een enkele druk op de knop.

Aan de achterkant van de DL2100 vinden we eigenlijk nog een bijzondere eigenschap van de NAS terug. Er zijn standaard namelijk twee aansluitingen voor een voedingsadapter aanwezig. Natuurlijk kennen we genoeg andere NAS-apparaten die voorzien zijn van een redundante voeding, echter zijn dit vaak veel geavanceerdere en duurdere modellen.

Op het gebied van netwerkconnectiviteit is er gekozen voor een tweetal Gigabit Ethernet aansluitingen. Hiermee kun je niet alleen beschikken over een hogere bandbreedte voor de NAS, maar ook voor hoge beschikbaarheid door middel van fail-over. Verder vinden we ook aan de achterzijde nog een USB 3.0-poort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *