De Sandisk Wireless stick is een oplossing voor mensen die altijd last hebben van een volle telefoon, panisch zijn dat ze iets verliezen en gewoon dol zijn op handige gadgets. Ja, dat dekt de lading wel. Deze handige combinatie van een USB-stick en Wi-Fi communicatie maakt het een draagbaar back-up medium voor maximaal drie gelijktijdige apparaten. Dat vraagt natuurlijk om een praktijktest. Werkt het echt zo eenvoudig als dat Sandisk beweerd?

Ken je het probleem dat je smartphone zegt “Er is onvoldoende vrije ruimte om een foto te maken”. Of je hebt een aantal speciale foto’s op je toestel staan waarvan je geen back-up hebt? Je kunt ervoor kiezen om alles lekker in de cloud te zetten. Maar niet iedereen is daar zo’n fan van. Voor eenieder met Cloudwatervrees (flauw, ik weet het) klinkt de Sandisk Wireless Stick als dé ideale oplossing.

Geen gerommel met kabels

Ook al ziet de Wireless Stick eruit als een normale USB-stick, hoef je hem eigenlijk nooit in een pc te stoppen om bij je bestanden te kunnen komen. Het ingebouwde Access Point zorgt ervoor dat je met verschillende apparaten direct kunt verbinden. Je start het Access Point door het knopje aan de zijkant ingedrukt te houden. Daarna is het heel even wachten tot alles opgestart is, en dan kun je direct al verbinden. Het voordeel is dat de stick oplaadbaar is. Je hoeft hem dus prima aan je sleutelbos laten hangen.

Er zijn een aantal uitvoeringen beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Het verschil zit niet in de functies die je kunt gebruiken, maar enkel in de hoeveelheid opslagruimte. De kleinste variant heeft 16GB ruimte beschikbaar en de grootste maar liefst 256GB. Daar tussenin heb je nog een 32, 64, 128 en 200GB uitvoering. De stick is een USB 2.0 versie. Dit had ik dan weer niet verwacht. Aan de andere kant is het totaal niet relevant als je hem draadloos gaat gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *