Als je achter je vaste pc aan het werk bent heb je vaak de beschikking over voldoende snelle opslagruimte. Onderweg is het soms een heel ander verhaal. Snelle opslag en vooral genoeg opslag is een uitdaging die veel van ons wel kennen. Toch is er een eenvoudige oplossing voor dit soort momenten. En de SanDisk Extreme Portable SSD is zo’n oplossing. Een snelle en compacte SSD die je eenvoudig meeneemt voor onderweg. 

Extra storage in een handomdraai

In mijn geval heb ik voor onderweg een MacBook Air met een beperkte hoeveelheid opslagcapaciteit. De bestanden waarmee ik werk, bijvoorbeeld foto’s en video’s, worden steeds groter en dus is mijn trouwe Mac redelijk snel door zijn ruimte heen. En als ik terug thuis ben wil ik de bestanden ook makkelijk overzetten naar mijn NAS. Een cloudopslagdienst is dan weer niet handig, USB-stick vaak te beperkt in hoeveelheid ruimte en normale externe harddrives niet vooruit te branden. De oplossing van SanDisk is niets nieuws, maar wel erg welkom. Want ook al zijn er meerdere merken die een portable SSD op de markt brengen is het altijd maar afwachten hoe een product uit de verf komt.

Zeer compact voor onderweg

De SanDisk Extreme Portable SSD is dus een SSD. Die zag je niet aankomen he? Hij is zeer compact vormgegeven en heeft geen overbodig bodyfat om het lijf. En dat is een belangrijke eigenschap voor wanneer je een product mee wilt nemen voor onderweg. Een grote dikke behuizing is misschien heel robuust, maar helemaal niet handig als je een laptop meeneemt in een sleeve. SanDisk heeft de SSD met alle toeters en bellen in een behuizing gekregen die slechts 8,8mm dik is, 5 cm breed en 9,6cm lang. En die kun je simpelweg overal wel in kwijt. Daarnaast weegt hij slechts 38,9 gram.

Bij de aankoop van een SanDisk Extreme Portable SSD mag je kiezen uit een viertal uitvoeringen. De kleinste uitvoering heeft een opslagcapaciteit van 250GB. Hierna komt de 500GB, 1TB en als grootste de 2TB uitvoering. De maximale leessnelheid verandert dan weer niet volgens de specificaties van SanDisk. Alle uitvoeringen moeten leessnelheden oplopend tot 550MB/s. Het blijft altijd interessant om te zien hoe de unit echt presteert als ik hem aansluit op de testmachine.

Conclusie: Zeer compact en lekker snel

Je verwacht dat een portable SSD compact is van formaat. Hij is tenslotte bedoeld voor onderweg. Toch zijn er veel verschillende modellen cases waarin je een SSD kunt krijgen en die van SanDisk valt erg goed in de smaak. Zeer compact en lekker dun. Hiermee een perfecte metgezel voor tijdens je trips. Qua snelheden doet hij ook prima zijn job, ook al haalt hij in mijn geval niet de 550 MB/s die SanDisk op de verpakking zet. Voor de niet USB-C gebruikers is er een handig verloopstekkertje aanwezig en dat maakt hem klaar voor een grote groep gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *