Een design zonder notch? Of blijft dit element onderdeel van de nieuw te lanceren iPhone? Wel of geen Touch-ID? En hoe zit het met de verschillende kleuren waarin je hem straks kan bestellen? Persoonlijk vind ik dit heerlijk en lees dan ook met plezier alle gossip rondom de nieuwste iPhone. Laat ik hem voor het gemak maar even de iPhone 14 noemen. In dit blog heb ik een aantal mogelijke nieuwe eigenschappen van de iPhone 14 voor je opgesomd.

Wel of geen notch?

Het wel of niet hebben van een notch is denk ik de meest gespeculeerde eigenschap als het om de nieuwe iPhone gaat. Sinds de introductie van de iPhone X komt dit element constant terug en is het een veel genoemde wens van de community om een design zonder notch te hebben. Zo ook bij de iPhone 13. Er zijn onlangs verschillende geruchten verspreid dat de iPhone 14 naar verwachting eindelijk een ‘notch-less’ design gaat krijgen. Klinkt plausibel, maar ik verwacht deze eigenschap niet op alle modellen. Het is eerder aannemelijk dat Apple de Pro-versie van haar nieuwste toestel uitrust met dit design, maar de andere modellen nog steeds een notch zullen hebben.

Pro-versie krijgt grotere 48-megapixel camera

Apple zou de Pro-versie van de nieuwe iPhone voorzien van een flinke 48-megapixel camera. Nog steeds voorzien van een drietal lenzen, zoals op de huidige iPhone 13 ook het geval is. Toch komt er een concessie om de hoek kijken volgens de geruchten, want de nieuwe camera vergt ook een verdikking van het uitstekende blok met lenzen van 0,2mm. Stiekem had ik de hoop dat het geheel juist dunner zou worden, aangezien ik het op de iPhone 13 al best fors vindt. Of dit ook het geval gaat zijn bij de normale versies wordt verder niet veel over geroepen.

Paarse iPhone?

Gelukkig heeft Apple de laatste tijd wat meer kleur in haar portfolio gebracht. Zelf was ik dan ook erg enthousiast toen de iPhone 13 ook in blauw leverbaar bleek te zijn. Weer eens wat anders dan alle jaren zwart, wit of grijs. Er werd vorig jaar ook gespeculeerd over een donkerpaarse variant, maar die bleef echter uit. Toch duiken er momenteel verschillende geruchten op die verklaren dat Apple in september alsnog met een paarse variant op de proppen komen. Ik verwacht er zelf niet heel veel van, maar als hij in die kleur leverbaar wordt zou het wel eens een mooie opvolger van mijn blauwe iPhone kunnen worden. Beetje kleur is nog nooit iemand slechter van geworden toch? Apple heeft wel onlangs de benamingen aangepast zodat er geen “zwart” en “wit” meer is, maar “Midnight” en “Starlight”.

USB-C for the win?

Het is bijna niet voor te stellen dat je een iPhone hebt met een USB-C aansluiting. Het is enkele enthousiastelingen gelukt om een iPhone en Airpods om te bouwen zodat zij voorzien zijn van een USB-C-aansluiting, maar hiervoor heb je toch serieuze skills nodig. Voor je garantie doet het ook niet veel goeds, want je moet er echt een volledig nieuwe connector aan solderen. Toch is het helemaal niet gek om een iPhone met USB-C-aansluiting te zien, want de Europese Unie is druk bezig om USB-C de verplichte standaard te maken voor toestellen. Het maakt het leven in het gemiddelde huishouden wel een stuk makkelijker als iedereen dezelfde aansluiting heeft van opladers, kabels en andere accessoires. Het zou dus kunnen zijn dat Apple de iPhone 14 al heeft uitgerust met een USB-C-connector om de EU voor te zijn, maar ik ben er nog niet helemaal over uit of dat bij de iPhone 14 al zover is.

Always-on display

Een display die altijd informatie toont is uitermate handig, maar komt normaliter met een prijs. Die prijs is je accucapaciteit. Niemand zit te wachten op een nog sneller lege iPhone dus als Apple met deze functionaliteit om de proppen komt moet hier toch rekening mee gehouden zijn. Er wordt verwacht dat Apple een techniek gaat gebruiken waarmee de verversingssnelheid van het scherm teruggebracht kan worden zodat er heel weinig stroom wordt verbruikt. Dit is ideaal voor het tonen van bijvoorbeeld de tijd, weerbericht en andere informatie als het toestel niet in gebruik is. Hierbij wordt gespeculeerd dat Apple voortborduurt op het scherm dat in de iPhone 13 Pro gebruikt wordt. Een zogenaamde LTPO-panel. In juni dit jaar liet Apple het nieuwe vergrendelingsscherm zien van iOS 16 wat prima geschikt lijkt te zijn voor de always-on mogelijkheden.

Nieuwe processor?

De geruchten rondom het feit of Apple voor de nieuwe iPhone ook een nieuwe processor gaat lanceren verschillen flink. Het is niet gek om ervanuit te gaan dat Apple een nieuwe versie van haar processor plaatst. Aangezien het feit dat de iPhone 13 de huidige A15 Bionic processor heeft zou het logisch zijn als het nieuw model voorzien wordt van een A16-variant. Toch blijven er veel mensen in de community vasthouden aan het feit dat Apple deze stap niet gaat zetten en de A15 zal hergebruiken in het nieuwe model. Ik denk dat we een A16 Bionic processor gaan krijgen, maar dat is puur gebaseerd op eerdere ervaring. Het kan goed zijn dat Apple wel kiest om de nieuwe processor enkel in de Pro-modellen uit te brengen.

Naast een nieuwe processor wordt het model volgens verschillende bronnen voorzien van 6GB LPDDR5-geheugen. Ook hier weer enkel voor de Pro-modellen. De normale varianten blijven gebruikmaken van het oudere LPDD4X.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *