Western Digital brengt met de Ex2100 een krachtige NAS op de markt voor de veeleisende thuisgebruiker en professional. Met een maximale opslagcapaciteit van 12TB kun je grote verzamelingen foto’s, video’s en andere bestanden opslaan.

De EX2100 is onlangs samen met de DL2100 uitgebracht als de twee nieuwe 2-bay NAS modellen van WD. In totaal kwam WD met maar liefst vier nieuwe modellen op de markt, want naast de 2-bay modellen werden er ook twee 4-bay modellen geïntroduceerd. Alle vier de modellen zijn onderdeel van de MyCloud serie, en bieden jou als gebruiker een veilige plaats voor al je foto’s, video’s, muziek en bestanden. Door de standaard aanwezige Cloud mogelijkheden, kun je ze ook heel handig gebruiken als privé Cloud opslagdienst.

Naast het bewaren van je belangrijke data kun je natuurlijk nog veel meer met de EX2100. Zet hem bijvoorbeeld eens in voor het streamen van films via DLNA, of installeer eenvoudig WordPress en start je eigen blog.

Je kunt de EX2100 is vier verschillende uitvoeringen kopen. Er is een versie beschikbaar zonder harddrives, maar desgewenst kun je ook gaan voor de versie met 4TB, 8TB of zelf 12TB opslagruimte. Je krijgt bij deze modellen dan een tweetal WD RED harddrives standaard ingebouwd.

Als je ooit al eens met de My Cloud DL2100 in aanraking geweest bent, dan moet het ontwerp van de EX2100 je wel erg bekend voorkomen. Beide NAS-apparaten zien er namelijk hetzelfde uit. Aan de binnenkant verschilt de EX2100 wel, want we vinden hier geen Intel, maar een Marvell processor. Een 1,3 GHz dual-core ARMADA 385 om precies te zijn, aangevuld met 1 GB DDR3-geheugen.

Aan de voorzijde van de EX2100 kun je eenvoudig de harddrives benaderen. Ze zijn hot swappable en je hoeft alleen maar de slede eruit te trekken om een harddrive te wisselen. Geen halsbrekende toeren dus, wanneer er een harddrive defect is en vervangen moet worden. Ook bevind zich aan de voorkant een USB 3.0-poort en een knop voor het direct kopiëren van gegevens op een aangesloten apparaat naar de NAS.

De achterzijde is voorzien van twee Gigabit Ethernet-aansluitingen, een USB 3.0-poort en de aansluiting voor de voedingsadapter. WD heeft er bewust voor gekozen om ook dit model uit te rusten met twee Gigabit-poorten, want dit brengt niet alleen de mogelijkheid voor verhoogde beschikbaarheid met zich mee, maar ook een verhoogde doorvoersnelheid. Een erg handige optie om te hebben, ook al gebruik je het misschien nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *